Lauingen

Srečanje s kolegi kiparji iz Nemčije...

19. aprila smo se odpravili na srečanje s kolegi kiparji v 635 km oddaljen Lauingen v Nemčiji. Srečanje je potekalo v petek in soboto in udeležilo se nas je šest kiparjev. Štirje iz Nemčije, kipar iz Slovaške ter jaz, kot predstavnik iz Slovenije.

Po programu, bi morali kipariti en večji kip po lastni izbiri preko obeh dni, ter imeti še tekmovanje v “speed carvingu” oz. hitrostnem kiparjenju v petek in soboto. Na žalost nam vreme v petek ni bilo naklonjeno, saj je zaradi nizkih temperatur in močnega vetra ter dežja, hitrostno kiparjenje odpadlo.

Nam pa je bilo vreme bolj naklonjeno v soboto in uspelo nam je izvesti tekmovanje v hitrostnem kiparjenju, kjer smo imeli tekmovalci na voljo eno uro časa za izdelavo kipa, ki se je potem kasneje prodal na dražbi. 

In tako je nastal medvedek s srcem v šapah, ki je našel svoj dom pri gospodu iz Nemčije…

Tudi pri ostalih kolegih so nastajale odlične skulpture, katere je publika na dražbi takoj pokupila.

Za svojo večjo skulpturo sem izdeloval divjega petelina na deblu pod katerim sedi lisica. Kip se v Nemčiji ni prodal (te dvodnevne skulpture niso bile na dražbi…), zato je prišel z nami domov v Slovenijo. Iz Nemčije smo odhajali z dobrimi občutki in novimi prijateljstvi. V Lauingen se definitvno še vrnemo.

Scroll to Top